Telefonunuzu Veya Tabletinizi Satmadan Önce Nasıl Temizleyebilirsiniz?

Telefonunuzu Veya Tabletinizi Satmadan Önce Nasıl Temizleyebilirsiniz?

Eski mobil cihazınızı satmaya karar verdiyseniz kişisel verilerin yanlış ellere geçme riskini azaltmak için cihazı doğru şekilde temizlemelisiniz. Cihazı fiziksel olarak imha etmeden telefonunuzu veya tabletinizi %100 temizleyemeyeceğinizi unutmayın. Yine de verilerinizin başka kişilerce görülmesini sağlamak için çeşitli araçlar olabilir. Bu ipuçları Android ve iOS işletim sistemi içindir.

Telefonunuzu veya Tabletinizi Silmeye Başlamadan Önce

l Kişiler dahil tüm verilerinizi yedekleyin.

l SIM kartı ve microSD kart gibi harici depolama araçlarınızı cihazdan çıkarmayı unutmayın.

l E-posta ve sosyal medya gibi hizmetlerin oturumlarını kapatın, ardından mümkünse bu uygulamalardaki verileri temizleyin.

l Kartı yeni bir cihazda kullanmayı planlamıyorsanız, microSD karttaki verileri silin.

l İlerisi için telefonun veya tabletin seri numarasını kayıtlı tutun.

Android Telefonunuzu veya Tabletinizi Temizleme

Telefonunuzu Veya Tabletinizi Satmadan Önce Nasıl Temizleyebilirsiniz?

Telefon veya tablet 5.0 Lollipop veya daha yeni bir Android sürümü çalıştırıyorsa cihaz koruması veya fabrika ayarlarına sıfırlama koruması etkin olabilir. Bu özellik, telefonun yeni sahibi tarafından daha önce kullanılmış bir Google hesabı ve şifresi girmeden kullanamayacağı anlamına gelir. Cihazı satmayı planlıyorsanız bu özelliği devre dışı bırakmanız gerekir.

1. Adım: İlk olarak, tüm ekran kilitlerini kapatın. Ayarlar> Güvenlik veya Ekran Güvenliğini Kilitle> Ekran Kilidi‘ne gidin ve türü Hiçbiri olarak değiştirin.

2. Adım: Google hesabınızı cihazdan kaldırın. Ayarlar> Kullanıcılar ve Hesaplar‘a gidin, hesabınıza dokunun ve ardından kaldırın.

3. Adım: Bir Samsung cihazınız varsa, Samsung hesabınızı telefondan veya tabletten kaldırın.

4. Adım: Artık cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayarak verilerinizi silebilirsiniz. Ancak, bu genellikle yalnızca uygulama düzeyindeki verileri siler ve bazı standart veri kurtarma araçlarıyla SMS ve sohbet mesajları gibi diğer bilgiler geri yüklenebilir.

iOS Telefonunuzu veya Tabletinizi Temizleme

İOS 5 veya üstünü destekleyen Apple cihazları, bir şifre ayarladığınızda donanım şifrelemesi içerir. Aşağıdaki yöntemi kullanarak bir silme işlemi gerçekleştirirseniz, şifreleme anahtarını da etkileyerek verileri kurtarmak isteyen kişilerin işini zorlaştırır.

1. Adım: Sıfırlama işlemine başlamadan önce Apple Watch gibi cihazların eşleştirmesini kaldırdığınızdan emin olun. Ardından iPhone’umu Bul özelliğini kapatın. İOS 10.2 veya öncesi için Ayarlar> iCloud> iPhone’umu Bul‘a gidin. İOS 10.3 veya üstü için Ayarlar> Adınız> iCloud> iPhone’umu Bul‘a gidin. Apple Kimliği parolanızı girin.

2. Adım: iMessage ve App Store dahil olmak üzere diğer hizmetlerin oturumunu kapatın. İMessage seçeneğini değiştirmek için Ayarlar> Mesajlar seçeneğine gidin. Apple Kimliğiniz için Ayarlar> iTunes ve App Store’a gidin> Apple Kimliği e-posta adresinize ve ardından Oturumu Kapat‘a dokunun.

3. Adım: iCloud’dan tamamen çıkın. Ayarlar> iCloud‘a gidin ve sayfanın altındaki Oturumu Kapat‘ı bulun. İOS 10.3 ve sonraki sürümler için Ayarlar> Adınız> Çıkış Yap; İOS 7 cihazları için Hesabı Sil‘i seçin.

4. Adım: Silme işlemini başlatın. Ayarlar> Genel> Sıfırla> Tüm İçeriği ve Ayarları Sil‘e gidin. Seçimi onaylayın.

5. Adım: Cihazın seri numarasını appleid.apple.com adresindeki Apple hesap profilinizden kaldırın. Tüm bu adımlar sonrasında telefonunuzu ve tabletinizi satmadan önce temizlemiş ve güvenliğinizi garanti etmiş olursunuz.

Bir önceki yazımız olan İphone 12 Tasarımı Hakkında Söylentiler başlıklı makalemizde iphone 12 hakkında bilgiler verilmektedir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki içerik:

İphone 12 Tasarımı Hakkında Söylentiler

Makale gönderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 478